Jdi na obsah Jdi na menu

Novoroční přání 2020

6. 1. 2020

 

            Milí farníci, přelom odstupujícího, tedy starého roku a roku nového, se v našich zeměpisných šířkách a délkách prožívá ve Vánočním období. Toho jsme si určitě všimli už dávno. Období vánoční je docela krátké, protože trvá dva až tři týdny (od 24. prosince večer až do neděle Křtu Páně – což je pohyblivé datum), ale na svou krátkost zahrnuje vlastně období třiceti let života našeho Pána Ježíše Krista. Krásná něžnost kolem jeho Narození, kterou jsme v tradicích vytvořili a zároveň neustále přítomný stín zla a nepřejícnosti, který je v Písmu popisován (podmínky a okolnosti Narození, král Herodes, útěk do Egypta…).

Pak přichází skoro tři desítky let života ve skrytosti rodiny v Nazaretě, růst, lidské vzdělávání, práce a příprava na „veřejné vystoupení“, které bude trvat tři roky. Život ve skrytosti jako něco důležitého pro rozvoj člověka.

Přeji Vám, ať moudře volíte mezi chvilkami skrytosti, kterou vidí Ten, který vidí především věci skryté a mezi touhou po „exhibicí“ – tedy po ukazování se nejrůznějším očím a kamerám, které i v Novém ruce budou určitě bedlivě sledovat každý váš krok.

 

            Bůh vám žehnej.

PKF