Jdi na obsah Jdi na menu

NOVINKY V LITURGII U SV. MARTINA

7. 9. 2019

 

Vážení farníci, chci touto cestou informovat o drobných změnách nebo úpravách, které vstoupí v platnost v naší farnosti v nejbližším období.

Dochází k nim po prozkoumání chodu v naší farnosti, a také na základě hlasů z řad farníků, kteří by rádi svůj duchovní život malinko obohatili nebo oživili.

O co se tedy jedná:

  • Na základě vytrvalých písemných žádostí farníků přes schránku Námětů pro farní radu budou večerní bohoslužby ve všední dny od letošního podzimu takto: duben-září v 18:00 hodin; říjen-březen v 17:00 hodin (DB i ZÁ). Vycházíme přitom mimo jiné i z toho, že většina návštěvníků bohoslužeb v tyto dny jsou lidé starší, kteří se hlavně v zimním období vrací domů za tmy atd. Prosíme tedy zaměstnané rodinné příslušníky, aby svůj čas této skutečnosti přizpůsobili v den, kdy se slouží jejich úmysl.
  • Adorace před vystavenou Nejsvětější svátostí – každý 3. pátek v měsíci v kostele sv. Martina v Dolním Benešově bude možnost adorace před vystavenou Nejsvětější svátostí. Výstav začne v 18:00 a bude ukončen v 19:30 hodin. V pátek (kromě 1.pátku v měsíci) nebývá mše svatá v Dolním Benešově, takže bude možné kostel navštívit a setrvat v adoraci podle osobních časových možností (přijít během uvedeného času třeba na deset minut nebo setrvat před svátostným Pánem třeba čtyřicet minut. Po návratu kněze ze Zábřehu bude možné využít svátost smíření (v zimním čase po celou dobu adorace). Večerní hodina je zvolena i proto, že chceme vyjít vstříc mladším lidem, kteří se vracejí ze studií apod. Pátek je stále dnem smrti Ježíše Krista na kříži a postním dnem, proč tedy nevyužít tento čas k setkání s Pánem. Na tento adorační pátek bude možné se zapsat na půl hodiny adorační služby, o kterou budeme žádat v ohláškách. Během adorace bude převládat ticho k osobní modlitbě a zazní také biblické texty k zamyšlení. Jsme si vědomi, že pátky jsou využívány k zábavám, hostinám apod., přesto je možné si svůj osobní čas pro Pána najít – především u toho, kdo po tom touží.

Prosím vás tedy o trpělivost a také o případné náměty nebo připomínky do budoucna. Rádi bychom tuto adoraci zavedli v září – tedy pátek 20.9.      

                                                                       PKF