Jdi na obsah Jdi na menu

Lidové misie

6. 2. 2018

Lidové misie

 

Milí farníci, někdy koncem roku 2012 jsem kontaktoval kněze v brněnské diecézi, který se svými kolegy kněžími a dalšími spolupracovníky jezdí vykonávat tzv. Lidové misie. Soustředí se především na brněnskou diecézi, ale občas se objeví podle časových možností i u sousedů v arcidiecézi Olomouc a snad už někdy zavítal i do diecéze naší.

Tehdy mi odpověděl, že má na minimálně dva až tři roky plán Lidových misií úplně plný. Takže mám čekat, až přijde řada na Dolní Benešov nebo se může stát, že mu některé místo „vypadne“ a tento termín mi nabídne. Setkali jsme se osobně na podzim 2016 na Velehradě, kde jsem se mu připomněl a on mi říká: „Neboj, nezapomněl jsem na tebe, ale zatím není časový prostor.“

Až koncem října minulého roku se mi ozval telefonicky, zda zájem Dolního Benešova trvá a já mu zájem potvrdil. Takže mi nabídl termín Lidových Misií pro Dolní Benešov a Zábřeh na jaro 2019. Takže pět let čekání přineslo snad první plody…

Za vstupní branou u zákristie našeho kostela stojí tzv. Misijní kříž, na kterém je zaznamenáno, že Lidové misie probíhaly v naší farnosti v roce 1948 a pak 2002. Takže uteklo už přece jen pár let od těch posledních, občas se někdo z vás zeptá, zda by šlo nové misie zajistit, takže výše uvedené je snad odpovědí na tato přání nebo dotazy.

Už během druhé poloviny února, konkrétně během soboty a neděle 24. a 25.2. bude mít v naší farnosti jeden ze spolupracovníků týmu Postní duchovní obnovu, jejíž program bude uveden ve vývěskách, na webových stránkách naší farnosti a v ohláškách (z důvodů velkého množství akcí se stále dolaďuje, takže jsme jej do Nedělníčku netiskli).

Už nyní moc prosím členy Živého růžence, farníky, kteří se modlí před mší svatou růženec, a také vás ostatní a zahrnutí Lidových misií 2019 do vašich modliteb. Také páteční půst je možné za jejich přípravu, průběh a vanutí Ducha svatého po nich obětovat.

Další návštěva s programem bude následovat na konci dubna 2018, kde program bude znovu aktualizován a snad se jej podaří vytisknout i v našem Nedělníčku.

Bůh vám všem žehnej.

                                                                                   PKF

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář