Jdi na obsah Jdi na menu

ČAS LETÍ...

7. 10. 2018

 

Milí farníci, jak ten čas letí…

Už to bude přes čtyřicet dní, co jsme prožili letošní Poděkování za úrodu. Bylo to v sobotu 25. srpna 2018. A možná si někdo s brzkým ranním vstáváním posteskl, že sice poprchává, ale do začátku akce je ještě šest hodin, pak pět hodin, čtyři hodiny atd.

Letos bylo hodně sucho, proto bylo dobře, že jsme prosili nejen o nedělích dobrého Boha Stvořitele o déšť pro naši vyprahlou zemi.

Členové modlitebního Živého růžence zase celý měsíc srpen prosili o příhodné počasí pro výše jmenovanou akci. Jednomu by se mohlo zdát, že si modlitební úmysly protiřečí (déšť proti sluníčku), ale výsledek byl opravdu hodný Nejvyššího – tedy déšť i následné počasí s problýskávajícími slunečními paprsky.

Sehnali se i ochotní pomocníci a hlavně pomocnice pro nazdobení kostela, úklid, prodejní místa, tombolu a podobně. Přijeli i pozvaní hosté – kazatel a zástupci Centra pro rodinu z Ostravy. A líbilo se jim u nás!

Guláš byl dobrý, grilované maso chutné, langoše výborné, další občerstvení taktéž, nápojů dostatek, koláče a káva jakbysmet. Tombola bohatá…

I lidi přišli – ti naši, ti věrní, ti, kteří sází na jistotu, že mše svatá bude povedená, že si zazpíváme (bo chrámový sbor momentálně nemáme), že nás výzdoba kostela potěší v oku i na duši, že nemusíme vařit, protože teplý guláš bude a po něm kafe s koláčem…

Byl tedy vůbec nějaký důvod k nespokojenosti nebo neklidu? Možná ne. Přesto pár lidí, kteří se dívají kolem sebe, vnímali, že TI DRUZÍ zase nepřišli. Kteří to jsou? Děti příchozích? Vnuci příchozích? Pokřtění, ale „nepraktikující“ katolíci? Bezvěrci? Ti, co mají předsudky vůči církvi? Kdo jsou ti, co nepřišli předtím, nepřišli letos a nepřijdou ani příště?

Nebudeme se přece podbízet nebo vnucovat – řekne si některý čtenář Nedělníčku. Máme svou hrdost! Ale na co jsme hrdí? Že umíme udělat „fajnou“ akci? Že nám ta akce hodí nějakou korunu, která prostě neleží na chodníku? Že na bráně kostela není umístěna dopravní značka B 30 – Zákaz vstupu chodců? Ta značka tam není – a přesto nepřijdou…

My totiž máme jít k nim, máme jít za nimi! Proč? Protože to řekl svým učedníkům Ježíš Kristus: „Běžte, posílám vás!“

PKF

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář