Jdi na obsah Jdi na menu

CO ZAČÍT DĚLAT JINAK, ABY NÁM BYLO SPOLU LÉPE...?

18. 2. 2018

zajickovi.jpg

cimg0161.jpg cimg0162.jpg

 

V kostele sv. Martina v Dolním Benešově máme jeden z bočních oltářů zasvěcen sv. Valentinovi. A tak vznikl nápad pana faráře s některými mladšími farníky, uspořádat letos poprvé setkání manželů všech věkových kategorií právě v týdnu, kdy se slaví svátek tohoto patrona zasnoubených dvojic, šťastného sňatku, lásky, zamilovaných, mladých lidí, ale i včelařů, cestujících, turistů, je přímluvcem proti mdlobám, epilepsii, infekčním chorobám a epileptiků.

Tento týden připadl letos na 12. – 18. února a je také Národním týdnem manželství, jež má za cíl posílit vztahy v manželství, zvýraznit potřebu zabývat se otázkou vztahových dovedností a propagovat programy a iniciativy zaměřené na rozvoj manželských vztahů v České republice.

 

cimg0150.jpg

Setkání začalo v sobotu 17. 2. odpoledne krátkou pobožností na místě, kde manželé před lety učinili svá celoživotní rozhodnutí - v kostele před Nejsvětější Svátostí.

cimg0157.jpg

Poté následovala ve farním sále přednáška manželů Zajíčkových z Centra pro rodinu v Ostravě s názvem "PŘEKÁŽKY TRVALÉHO VZTAHU", která nastínila možné problémy, se kterými se v běžném životě manželé nejčastěji setkávají. Manželé předali přítomným své dlouholeté zkušenosti z oblasti vedení párů a rodiny. Snažili se jasnou formou vysvětlit, že slova jako DŮVĚRA, TOLERANCE, RESPEKT, POHODA, SPOLUPRÁCE, POTŘEBA, ale také DOHODA, ODPUŠTĚNÍ, KOMPROMIS, pod kterými si každý člověk představuje něco odlišného, nemusí být zbraní, ale mohou se naopak stát velkou silou. Připomněli, že odlišný názor partnera neznamená špatný názor. Zdůraznili, jak zásadní je příklad rodičů pro děti a jejich budoucí vztahy. 

Odpoledne bylo zakončeno filmem "V JEDNOM OHNI", který byl krásným a hlavně praktickým doplněním toho, co zaznělo v přednášce. Protože jak se říká: " Jednou vidět je někdy lepší, než 100 krát slyšet.

Věra Dudová                                                                                                                                                                         

cimg0167.jpg

více fotografií zde:

https://farnost-dolni-benesov.estranky.cz/fotoalbum/rok-2018/svaty-valentin-ve-farnosti-dolni-benesov-17.2.2018/

 

více o "Národním týdnu manželství" zde:

http://www.web.tydenmanzelstvi.cz/

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář