Jdi na obsah Jdi na menu

Biřmování 29. 5. 2021

31. 5. 2021

 

„JAKO OTEC POSLAL MNE, TAK I JÁ POSÍLÁM VÁS“

 

birmovani2021_2.jpg

 

dsc04488.jpg dsc045071.jpg

 

Svátosti biřmování se někdy také říká svátost křesťanské dospělosti. Zpřítomňují se při ní Letnice – seslání Ducha svatého. V sobotu 29. 5. 2021 byla tato svátost udělena 15-ti biřmovancům z naší farnosti. Při biřmování dostává křesťan plnost darů Ducha svatého, je vybaven zvláštní milostí a měl by si více uvědomovat zodpovědnost za svůj duchovní růst a také za to, jaké svědectví života svému okolí vydává. Svátost biřmování dokončuje to, co započal křest.

 

„Ježíš jim znovu řekl: Pokoj vám. Jako mne poslal Otec, tak já posílám vás.“ (Jan 20,21) "Duch svatý, jak čteme ve Skutcích apoštolů, upevnil jejich víru, dal jim sílu ke svědectví, dal jim poznání a jiný pohled na život... Duch svatý očišťuje naše nitro od hříchů, upevňuje náš vztah k Bohu a posiluje naši víru. Je to milost Boží a síla Ducha svatého, která nás proměňuje uvnitř, ale i navenek. Ježíš říká apoštolům: „Jako Otec poslal mne, tak i já posílám vás.“ Apoštolové po seslání Ducha Svatého začali vydávat svědectví o Kristu, byť to byli lidé nevzdělaní. Toto svědectví proměňovalo životy těch, kteří jim naslouchali….„

 

Během své promluvy povzbudil pan biskup Martin David přítomné biřmovance: „Duch Svatý chce ve svátosti biřmování posílit i vás, abyste o Něm vydávali svědectví, abyste byli svědky Boží lásky v tomto světě, tam, kde jste. Mnozí z vás žijete v manželství, máte děti, nebo založíte rodinu a Duch svatý vás zve, abyste svým životem svědčili, abyste víru předali dalším generacím... Papež František prosil v jedné své modlitbě Ducha sv.: „Pane, sešli svého Ducha, abych neměl strach z velkých věcí.“ Na závěr vyslovil pan biskup přání:

„Milí biřmovanci, ať váš život, v síle Ducha svatého, přináší bohaté ovoce."

 

více fotografií zde:

Římskokatolická farnost Dolní Benešov - Fotoalbum - rok 2021 - Biřmování 29.5.2021 (estranky.cz)