Jdi na obsah Jdi na menu

1. SVATÉ PŘIJÍMÁNÍ DĚTÍ - DOLNÍ BENEŠOV

27. 5. 2019

 

NEZAPOMEŇTE, ŽE ČLOVĚK MÁ TĚLO I DUŠI

 

dsc05951.jpg

dsc05953.jpg  dsc05956.jpg

 

Přestože předpovědi počasí strašily dešťovými přeháňkami, v neděli 26. května 2019 bylo slunečno. Nebe bylo čisté a krásné, jako duše dětí, které prožili 1. svaté přijímání se svými rodiči, kmotry a příbuznými v kostele sv. Martina v Dolním Benešově. 

"Kněžský smutek - spočívá v tom, že většinu dětských tváří, které kněz celý rok v náboženství potkával a které připravoval na 1. svaté přijímání, už v kostele po této slavnosti nevídá...," začal svou promluvu trošku posmutněle náš pan děkan P. Kuchař.  A dále pokračoval směrem k rodičům dětí: "Rodič zůstává stále tím nejdůležitějším učitelem svých dětí. Učí své děti lásce, hodnotám, a jako první seznamuje děti s Bohem. Ale skutečně dobrým učitelem může být jen ten, kdo si za svým učením stojí tak jistě, jako nám to ukázal Ježíš Kristus. 

Člověk má nejen tělo, ale i duši. A Ježíš je otevřená cesta k tomu, aby naše duše nezchátrala. Nikdy nezapomeňme, že ať už nás v životě potká jakékoli zlo, ať se od Boha cítíme sebevíc vzdáleni, tak je vždy řešení. Tím řešením je Kristus - čeká na nás s otevřenou náručí a se svým odpuštěním.

Máme se kam vracet, kam jít se svou bolestí, hříchem a hledat odpuštění. Miluje každého z nás a čeká."

 

více fotografií ve fotogalerii zde:

 (fotografie - Petr Gattnar)

https://farnost-dolni-benesov.estranky.cz/fotoalbum/rok-2019/1.-svate-prijimani-deti-z-dolniho-benesova-26.-5.-2019/

 

fotografie níže V. Dudová

dsc05951.jpg

 

dsc05953.jpg

 

dsc05956.jpg

 

dsc06018.jpg