Jdi na obsah Jdi na menu

JEŽÍŠ – NEJLEPŠÍ PŘÍTEL

4. 9. 2022

JEŽÍŠ – NEJLEPŠÍ PŘÍTEL

jezis.jpg

Milá děvčata a chlapci,

v jednom městě žil chlapec, kterého měli dospělí a děti v jeho okolí velmi rádi. Byl přátelský, milý, dělal si na každého čas a vyslechl si od nich dobré, i to zlé. Nikdy neodmítal pomoc, navštěvoval nemocné, slavil se všemi jejich narozeniny, i každý úspěch, plakal s těmi, kdo byli nešťastní. Pokud se stalo, že mu někdo ublížil a poprosil ho o odpuštění, odpouštěl ze srdce rád a zlé okamžitě zapomínal. Kdo z nás by takového kamaráda nechtěl?

Tento školní rok bude pro mnohé z vás mimořádný. Někteří se možná poprvé dozvíte něco o Ježíši, nebo půjdete poprvé ke svátosti smíření a 1. svatému přijímání. Nejde pouze o to, mít pěknou slavnost, hostinu s celou rodinou a dostat drahé dárky.

Pán Ježíš chce ke každému z vás přijít jako opravdový přítel. Mít Pána Ježíše za kamaráda, to je něco! A jako se připravujeme na každou návštěvu, uklízíme, chystáme dobroty, tak se musíme připravit i na setkání s Pánem Ježíšem. Aby ale takové přátelství vydrželo, musíme se nejprve naučit být sami dobrými přáteli: budeme se učit dělat mu radost, objevovat, co má rád, jak se mu omluvit, když se nám něco nepovede, povíme si, kde ho vždycky najdeme, jak s ním můžeme mluvit a také jak obnovit naše pokažené přátelství.

Kéž je tedy tento školní rok pro nás všechny požehnaným časem, ve kterém začne vaše nejkrásnější přátelství s Ježíšem.              Kéž toto přátelství vydrží po celý váš život.

Ježíš tě má rád, vždy a za všech okolností!

Věra Dudová, katechetka