Jdi na obsah Jdi na menu

PROSBA O POMOC - AZYLOVÝ DŮM NOVÁ ŠANCE

3. 10. 2023

Milí farníci,

obracíme se na vás zase po více než půl roce, kdy jste tak ochotně pomohli při drobné sbírce věcí pro Azylový dům Nová šance. Sídlí v bývalém areálu kasáren v Ostravě-Koblově. Tento azylák je už 22 let zaměřen na pomoc mužům, propuštěným z výkonu trestu. Ptali jsme se na jejich práci a zkušenosti s klienty a pan ředitel nám sdělil, že zkušenosti mají vesměs pozitivní. Proto jsem si řekl, že po zkušenostech s předchozími sbírkami různých věcí pro azylové domy v Opavě a v Jeseníku, po zkušenosti s podporou léčebny Pastor Bonus u Světlé Hory na Bruntálsku se vás zeptám, zda byste mohli znovu pomoci, i když v daleko menší míře. Proč menší? Pokusím se vysvětlit. Obrátili jsme se jako farnost na pana ředitele Nové šance s prosbou, ať je co nejvíce konkrétní, jak bychom mohli pomoci. Odpověď je následující:

 

„Naši klienti by potřebovali:

- povlečení a prostěradla na jednolůžkovou postel - příbory, lžíce, lžičky - přezůvky, papuče (pantofle) č. 8, 9 a 10. To vše pro asi patnáct lidí.“

 

Z uvedeného vyplývá, že tentokrát nejde o žádnou velkou sbírku věcí. Pokud byste mohli a chtěli něčím z vyjmenovaného přispět a darovat to, můžete tak učinit v týdnu od pondělí 16. října do pátku 20. října 2023. Darovanou věc nebo věci dejte, prosím, v igelitce k oranžovým garážovým vratům naproti fary nebo přímo ke dveřím fary. Předem děkujeme.

PKF