Jdi na obsah Jdi na menu

MODLITBY MATEK - VÁNOČNÍ POZDRAV

17. 12. 2023

Milé maminky a babičky, děkuji vám za vaši vytrvalost a milé společenství v naší farnosti. Přeposílám dopis koordinátorky ostravsko-opavské dieceze. Věra Dudová

 

Vánoční pozdrav

 

Milé maminky, 

téma VĚRNOSTI nás spojovalo celý letošní rok. Událo se v něm mnoho krásných počinů, vznikly nové skupinky modlících se maminek, kde zakoušejí a poznávají sílu mateřské modlitby. Je možné, že některé skupinky zanikly. Ale víme i o těch, které po delší době obnovily své pravidelné setkávání se, a kterým věrnost v modlitbě přinesla velkou radost a pocit jistoty, že znovu mohou odevzdávat své děti a blízké do milující náruče a péče nejmilejšího Pána Ježíše. Opětovně nám Bůh říká "Vězte, Hospodin pro svého věrného koná divy" (Ž 44). 

Proto vás chceme povzbudit k trpělivé a vytrvalé modlitbě a také vyzvat k napsání vašeho svědectví o životě víry v Modlitbách matek. Určitě každá z vás máte mnoho toho, co v modlitbě svěřujete a za co děkujete Pánu. Pán Ježíš vám rozšiřuje obzory a vidíte všechny ty krásné proměny ve vašem okolí a zároveň proměny vašich srdcí. Svědectví budou použita při vzniku nové knihy, která by měla vyjít v roce 2025, kdy Modlitby matek budou slavit své jubileum od založení.

V nejnovějším Zpravodaji č. 89 Markéta shrnuje celý uplynulý rok. Pokud vám Zpravodaj nechodí, neváhejte a napište si o něj do Brna. Ve Zpravodaji jsou rovněž pozvánky na blížící se akce, které nás v novém roce čekají, např. Triduum (bližší informace pošleme v lednovém emailu). Také je tam informace o fungování modlitební přímluvné služby SOS MODLITBA (tel. číslo 731 394 720). Je určena maminkám z Modliteb matek, které potřebují akutní modlitbu v mimořádné situaci. Pokud byste některá z Vás cítila touhu být součástí této SOS skupinky a přispět zde svou modlitbou, přihlaste se.

Advent je letos velmi krátký, přípravy na Vánoce vrcholí. Avšak nedejte se převálcovat vším tím shonem a soustřeďte se na to nejdůležitější. A to je náš znovuzrozený Pán Ježíš Kristus. Přejeme vám, aby Světlo, které přichází, ozářilo a zahřálo vaše srdce. Ať prožijete poklidné Vánoce plné Božího požehnání, radosti a vzájemné blízkosti. To vám také vyprošujeme ve svých modlitbách a zároveň prosíme o modlitbu za nás.  

Vanda

--

Vanda Fizková a Marie Elbelová
koordinátorky ostravsko-opavské diecéze

Modlitby matek – hnutí křesťanských matek
www.modlitbymatek.cz