Jdi na obsah Jdi na menu

FOTBAL UŽ POOSMÉ

3. 7. 2023

FOTBAL UŽ POOSMÉ

 

dsc05836.jpg

 

Po tříleté přestávce, způsobené Covidem, se letos podařilo farnosti Dolní Benešov ve spolupráci s FC Dolní Benešov uspořádat již VIII. ročník tolik oblíbeného fotbalového klání mezi kněžími ostravsko-opavské diecéze a vlastně farníky.

Na hřišti v Zábřehu se za velmi hezkého počasí a velkého počtu diváků odehrála dvě krásná utkání.

Nejdříve předzápas mladších a starších přípravek, kdy byly sestaveny dva týmy pod vedením trenérů sl. Báry Herichové a p. Petra Šramela. Po vyrovnaném souboji skončilo utkání nerozhodně 3:3, a tak měli všichni hráči možnost střílet penalty. O jednu branku zvítězil modrý tým 3:2. Zápas s přehledem řídil rozhodčí p. Michal Bábik.

Pak se představilo mužstvo kněží. Sice jenom s osmi hráči, ale za vydatné podpory přítomné „trojice“ – biskup, jeho zástupce a ještě pomocný pořadatel – náš děkan P. Pavel Kuchař.

Mužstvo ze Zábřehu mělo soupisku o 10 hráčích + brankář a vydatnou podporu diváků.

První poločas byl bohatý na branky, skončil 4:2 pro Zábřeh. V druhém poločase padlo ještě více gólů. Tady už se projevil větší počet zábřežských hráčů, kdy mohli častěji střídat, a na kněžích byla znatelná

únava. Utkání skončilo 9:5 pro Zábřeh. Přestože se hrálo s velkým nasazením, vše bylo slušné, a tak nemusel rozhodčí p. Petr Šramel řešit fauly nebo konflikty. Po dohodě ještě obě mužstva kopaly penalty, také tady vyhrál Zábřeh 4:3.

Velké poděkování patří všem, kteří se podíleli na této krásné akci: Fotbalový klub DB, farnost DB (zvláště zábřežský kostelník), hráči, trenéři, rozhodčí, diváci a další, kteří zajistili dresy, občerstvení, ozvučení, prostě celé řadě lidí, kteří jakkoliv pomohli.

dsc05833.jpg

Artur Gregořica