Jdi na obsah Jdi na menu

Duha jako znamení nového začátku

23. 6. 2019

BOŽÍ TĚLO

4.jpg

dsc06908.jpg dsc06925.jpg

"Když Noe prožil příběh s archou a vše zvládl, Bůh dává jako znamení nové smlouvy mezi Bohem a člověkem - znamení nového začátku - duhu. Dnes si připomínáme Kristovu oběť. Děkujeme Bohu, že přišla ta poslední smlouva - ta nejdůležitější, potvrzená KRVÍ A TĚLEM JEŽÍŠE KRISTA. Smlouva, která nám má zaručit, že Bůh nezapomíná a že o nás neustále usiluje.

Dnešní doba o oběti nemluví. Lidé hledají jak to mít co nejrychlejší, nejjednodušší a tak aby to moc nebolelo. Bojí se obětovat jeden pro druhého, protože to je často velmi náročné, vyžaduje to naše úsilí, pot, a mnohdy i slzy. Zatnout zuby, zapřít se a jít, nepošilhávat po jiném řešení a dát sebe v oběť - to je ta pravá cesta. Cesta, kterou nám ukázal Ježíš Kristus. On byl ochoten se obětovat za každého z nás a je pro nás tím největším příkladem. Nebojme se ho následovat. On je stále s námi a povede nás."

"Kdo chce jít za mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mě."

"Kéž je slavnost Těla a Krve Páně vyjádřením toho, že ctíme Eucharistii a že jsme ochotni se Kristem k oběti nechat vést." zakončil svou slavnostní promluvu děkan P. Pavel Kuchař.

více fotografií ve fotogalerii zde:

https://farnost-dolni-benesov.estranky.cz/fotoalbum/rok-2019/bozi-telo---23.6.2019/